Ben jij ook zo Wild van Textiel?

En dan bedoelen we niet alleen de mode, maar vooral de meer onbekende innovatieve producten die de textielsector te bieden heeft en waar je dagelijks mee in aanraking komt. Heb je er al eens over nagedacht hoe het komt dat een brandweerpak vuurbestendig is? Of hoe doktersjassen antibacterieel gemaakt worden? Maar ook het kunstgras waar je op sport is textiel en zo veel meer.

Om deze innovaties, kwaliteit, design en duurzaamheid te waarborgen zetten dagelijks meer dan 650 Belgische textielproducenten hier op in. Vernieuwing op het vlak van technologie, grondstoffen, productieprocessen en dienstverlening dragen hiertoe bij. Dit is uiteraard een uitdaging waarvoor ze gemotiveerde medewerkers nodig hebben. Bouw jij mee aan de toekomst van morgen?

Hier op de website van Wild van Textiel kan je kennismaken met de sector, maken we je wegwijs in de textielopleidingen die aangeboden worden en kan je een up-to-date databank vinden van de vacatures in de textielindustrie.

Wild van Textiel is een initiatief van de textielindustrie en het textielonderwijs.

Arachna Tex – Online escape room

Textiel is meer dan mode alleen. De textielindustrie maakt veel innovatieve producten waar je dagelijks mee in aanraking komt. Met deze online escape room willen we jongvolwassenen laten kennismaken met textiel. Zo willen we hen inspireren in hun loopbaankeuze. Het spel werd ontwikkeld met als doelgroep alle jongeren uit de 3e graad secundair onderwijs, met focus op de technische richtingen. Ook andere geïnteresseerden die meer willen leren over textiel en de sector zijn meer dan welkom om hun kans te wagen. Het spel spelen duurt 20 tot 30 minuten. Veel succes!