GoodSocks

Wist je dat Good Socks SPORT gemaakt zijn van 50% gerecycleerd katoen, 30% gerecycleerde polyester 15% polyamide en 5% elastane?

Wat leuk, je bent nu in het bezit van een uniek paar ‘Wild van Textiel sportsokken’ gemaakt uit gerecycleerde garens.

Je hoorde waarschijnlijk ook al over de invloed van de textielindustrie op het milieu, maar wist je dat diezelfde sector ook een grote impact kan hebben door het hergebruiken van afvalmaterialen en ze te upcyclen naar unieke high quality nieuwe producten.

Benieuwd? Lees dan snel verder hoe dat gebeurt.

Wat is

Gerecycleerde polyester?

Gerecycleerde polyester is afkomstig van de recyclage van oa PET flessen.

Polyethyleentereftalaat of beter PET is een thermoplastisch polyester. Deze kunststof wordt onder andere gebruikt voor petflessen en andere verpakkingen van voedingsmiddelen. PET is als het warm wordt goed omvormbaar en kan zo gesmolten worden en tot draadjes gemaakt worden. Met die draadjes kan je dan bv. sokken breien.

Wat is

Gerecycleerd katoen?

Gerecycleerd katoen wordt gewonnen uit gedragen kleding of restjes katoenafval. Deze worden in stukjes gescheurd tot ze tot kleine vezels worden herleid en daarna worden ze opnieuw tot draadjes gesponnen.

Van die draadjes kan er nieuwe kleding worden gemaakt, zoals bv. sokken.

Wat is

Oeko-tex?

Als een textielartikel een Oeko-tex 100 label heeft wil dat zeggen dat elk onderdeel in dit textielartikel, elke draad, knoop of alle andere accessoires getest zijn op schadelijke stoffen en daardoor onschadelijk zijn voor de menselijke gezondheid.