Nieuwe trends in textiel

Alweer corona! Want wat blijkt bij alle trendvoorstellingen voor de textielproducten? Corona beïnvloedt niet alleen ons sociale leven, maar ook ons textiel. Zowel de materialen als de kleuren zullen aan de nieuwe wetten moeten gehoorzamen. Eerst de materialen. Bij Francq Colors klinkt het zo:  “Er komt een materialenshift aan. De hygiënische eisen voor publieke gebouwen, zoals winkels en kantoren, zijn veel hoger geworden. We zullen een evolutie zien naar gladde naadloze materialen. Materialen met grove texturen zullen we voorbehouden voor thuis. Stoffenfabrikanten testen volop hoezeer hun stoffen virussen opnemen en doorgeven. Bepaalde stoffen zoals polyester- en poly-acrylmengsels weerstaan de groei van micro-organismen beter, maar ook wol remt van nature de groei van micro-organismen af. We zullen in de komende tijd meer gladde weefsels zien die makkelijk te reinigen zijn, en uiteraard ook gecoat leder.”

Niet alleen de materialen, maar ook de kleuren, zullen een tik van de corona meekrijgen. Trendgoeroe Li Edelkoort stelt dat wit, de kleur van de zuiverheid, een absolute topper zal worden de komende seizoenen. En ook Francq Colors zegt dat zuiverheid top wordt.

“Kleuren die we associëren met zuiverheid zijn onder meer puur wit, lichte groen- en blauwtinten. Die zullen veel toegepast worden in publieke gebouwen. Thuis zullen we kiezen voor kleuren die ons een gevoel van troost en comfort geven. Onder meer bruin- en zandtinten, terracotta en warme varianten van roze. Groenen spelen ook een bijzondere rol, door hun natuur-imiterende en ontspannende effecten.“ En het Optimo trendteam van Wood.be gaat helemaal mee met deze groene en blauwe trend. Samen met de neutrale kleuren.

www.francqcolors.be

www.edelkoort.com

www.wood.be