Werknemersopleidingen

VDAB

Niets beter dan een gerichte webcursus om de wereld van textiel beter te leren kennen, extra knowhow op te doen over bepaalde aspecten van de sector, of gewoon de passie voor het vak aan te wakkeren.

Onze range is heel breed: van algemene cursussen over de textielsector tot modules die specifieke textielprocessen behandelen.

Concreet bieden wij deze modules aan:

  • ‘Textiel: van grondstof tot eindproduct’ richt zich specifiek op personeel binnen de textielsector en aanverwante sectoren en jongeren/werkzoekenden die een textielopleiding volgen. De cursus is bedoeld voor mensen die meer willen weten over en textiel, maar weinig voorkennis hebben van de processen. Deze cursus bestaat uit vijf submodules die afzonderlijk kunnen gevolgd worden.
  • ‘Textiel bekeken vanuit een waaier aan producten’ is ideaal voor werkzoekenden en nieuwkomers in de sector voor wie hedendaagse textielproducten en -processen onbekend terrein zijn.
  • De webcursus ‘Bindtechnieken’ is een must voor textielontwerpers of andere medewerkers in een weverij.
  • Voor productiegebonden medewerkers uit ververijen die hun knowhow over verschillende verftechnieken willen versterken is er ‘Verven van textiel’.

Al deze cursussen kan u gratis volgen.

Deze cursussen worden gehost op de website van VDAB. De link hieronder brengt u naar de landingspagina op de VDAB-website waar u de cursus van uw keuze kan volgen. Om de cursus te volgen moet u een account voor ‘mijn loopbaan’ hebben. Als u nog geen account hebt, zal u gevraagd worden er een aan te maken. Volg de instructies op het scherm.  U kan ook inloggen met uw elektronische ID-kaart of Itsme.

Al deze cursussen kan u gratis volgen.